Mijn reis om moeder te worden, mij een echte moeder te voelen is een lange geweest. Met een postnatale depressie na mijn eerste zwangerschap en een vette burn-out na de tweede was het een aardige wake up call.

Roze wolk? Geen idee. Hormonen op hol ja dat wel.

Een kat in het nauw maakt vreemde sprongen en ik ben gaan springen. Alle kanten op om deze situatie beter te maken. Om aan mezelf te werken. Het begin van een lange reis waarop ik steeds meer ben gaan beseffen dat het mijn taak is als ouder om ervoor te zorgen dat ik van mezelf hou. Mezelf op de eerste plaats durf te zetten zodat ik hierin het goede voorbeeld geef en duidelijke grenzen kan laten zien. En hierdoor meer dan genoeg liefde over heb om aan de mensen om mij heen te kunnen geven. Ik leerde dat je alleen kunt geven vanuit een overstromende kop. Uit een lege kop valt niks uit te delen.

Ik begon te begrijpen dat het moment van moeder worden voor mij een enorme shift in identiteit is geweest. In één keer was daar dat meisje waar IK verantwoordelijk voor was, waar ik van hield zonder haar eigenlijk te kennen. En laat dat nou iets zijn geweest waar ik niet zo goed in was tot aan dat moment aan toe, Maar ik kon er niet onderuit. Deze liefde was er gewoon.

HIER IS DE REIS VAN MIJN HOOFD TERUG NAAR MIJN HART BEGONNEN. DWARS DOOR ALLE BLOKKADES HEEN DIE IK JUIST ZO ZORGVULDIG HAD OPGEBOUWD. EN DIT VEROORZAAKTE ZOVEEL STRESS IN MIJN SYSTEEM DAT MIJN HORMONEN FINAAL UIT DE BOCHT VLOGEN.

Alles wat ik leerde, alle kennis die ik ondertussen had over klachten die vrouwen kunnen ervaren hormonaal, hoe je je eigen mindset kunt veranderen. Ik wilde dit ook aan andere moeders meegeven. Want als ik deze klachten ervaarde dan zouden er zeker meer vrouwen zijn die in hetzelfde schuitje zitten. Daar was een missie geboren. Alles wees erop dat dit mijn nieuwe doel was. Dat dit het smeulende vuurtje was dat klaar was om ontstoken te worden.

En zo verruilde ik mijn Mac ( ik werkte tot dan toe als grafisch vormgeefster) in voor de opleidingen die ik nodig had en twee jaar later had ik mijn eigen praktijk.

En nu? Het vuurtje brand als nooit tevoren. Ik heb afgerekend met de angsten die me tegenhielden en de negatieve overtuigingen over mijzelf die me klein hielden, onzeker maakte en die voor mij het moederschap zo angstaanjagend lieten aanvoelen.

Ik ben zoveel sterker uit deze transformatie gekomen, want dat is echt wat het is. Ik ben niet meer dezelfde vrouw of liever gezegd hetzelfde meisje als dat ik was voordat dit allemaal gebeurde. Heb mezelf leren kennen op een manier die ik nooit voor mogelijk had kunnen houden. Ik heb liefde leren kennen zoals ik hem nooit eerder had ervaren. En ik heb van mezelf leren houden. Door het afpellen van lagen van conditionering en zelf aangenomen overtuigingen sta ik nu dichter bij mezelf dan ooit.

En het toffe is dat ik er nu ook kan zijn voor de vrouwen die zich herkennen in mijn verhaal. Die ik zo goed kan begrijpen en begeleiden. Zodat ze er niet zoveel jaar over hoeven te doen om te komen waar ik nu ben. En dat vormgeven dat zit me in het bloed en kan ik nu op allerlei ander manieren inzetten voor mijn eigen bedrijf :).

certificaten

Wacht nog even!

WIL JE SNEL MEER RUST IN JE LIJF EN HOOFD ERVAREN?

Dat kan met deze mini training

JE BENT NIET GEK, HET ZIJN GEWOON JE HORMONEN!

7 dagen INSPIRATIE, INZICHT EN CONCRETE OPDRACHTEN ZODAT JE HORMONEN WEL WEER GAAN MEE WERKEN!

Normaal €49,00

NU voor maar €27,00

DOE JE MEE?

ALLEEN NU VOOR €27,00

Aanbod is éénmalig als dank voor het downloaden van mijn e-book