PerfectionismePersoonlijke groeiPMS

About last weekend iets met rode vlaggen…

 Soms zitten er van die weekenden tussen dan staat alles op zijn kop. Dan begin ik ergens aan met een beeld in mijn hoofd waarvan je heilig overtuigd bent dat dat aan het eind van dit weekend ook echt bereikt is en dat ik me dan helemaal zen en tevreden voel.

 

Alleen loopt het in de werkelijkheid soms toch net even iets anders…

 

Mijn doel voor afgelopen weekend (vrijdag en zaterdag) was een compleet opgeruimd huis. En dan bedoel ik ook echt compleet opgeruimd inclusief de gangkast, boekenkast, knutselkast, nou ja je hebt wel een idee denk ik. Waar alles wat niet meer dient uit de weg is geruimd.

 

Tussendoor nog even lekker wandelen met een vriendin. O ja en de vaderdag voorbereidingen moreel ondersteunen natuurlijk. Nergens ging er een lampje branden dat het misschien een nogal onrealistisch streven was waar ik aan begon. Tenminste. Niet bij mij.

 

Dus op vrijdagmiddag begon ik mijn project met het opruimen van de voorraadkast.

 

Afijn een paar uur later staat de hele inhoud van de voorraadkast in de woonkamer.  Blij kijkt mijn jongste dochter me aan zegt “we kunnen niet aan tafel eten dus dan maar op de bank’.

Ja moet kunnen toch. Zet er maar gezellig een filmpje bij aan dan.

 

Om 20 :00 uur is de kast klaar. “Wow je kunt er een rondje in draaien” ja ik ben er zelf ook blij mee. Op naar het volgende. En zo ben ik tot s’avonds laat druk bezig met het structureel weggooien van heel veel zooi. 

 

En ik ga lekker…

 

Totdat mijn man naar beneden komt met de mededeling dat de wasmachine kapot is.

 

Hmm ok dat komt nooit uit maar gelukkig heb ik een hele goede monteur in huis die dan ook direct het hele washok boven leeg heeft gehaald, wasmachine bovenkant eraf en in de weer is met printplaatjes etc.. Echt superfijn maar ook ineens superveel rommel erbij. Dat had ik niet ingecalculeerd toen ik begon met mijn project.

 

Rond een uur of 23;30 uur laten we de boel de boel (lees een ontplofte woonkamer en bovenverdieping) want morgen begint de altijd al drukke zaterdagochtend alweer vroeg. Nog even een paar uurtjes tussendoor eraan trekken en dan ziet alles er weer netjes uit hou ik mezelf voor.

 

Zondag kunnen we relaxen….

 

Beetje jammer als mijn onrealistische plan dus echt onrealistisch lijkt te zijn de volgende ochtend.

Want atletiek training, boodschappen doen, een andere wasmachine uitzoeken (de printplaatjes gingen hem toch niet worden), was wegbrengen naar onze reddende engel staat allemaal in de weg van het verder opruimen en dat allemaal in een woonkamer die zorgt voor enorme overprikkeling zowel bij mij als bij mijn jongste.

 

Dus s’middags kan ik niets anders doen dan de conclusie te trekken dat ik het gewoon weer voor elkaar heb gekregen om er een complete chaos van te maken.

 

HOE DAN?!!

 

En dan gaat er een lampje branden. IK ZIT PRECIES IN HET MIDDEN VAN MIJN CYCLUS.

Het moment van mijn ei-sprong.

 

En ja dat is voor mij zo’n moment dat ik kan doordraven en tegelijkertijd iets minder kan hebben als normaal de perfecte combi voor het creëren van deze chaos. Zo is gelijk weer duidelijk hoe groot de invloed kan zijn van het moment waar je je bevind in je cyclus.

 

Zou ik die dag gewoon lekker rustig aan gedaan hebben zou er niet zoveel aan de hand zijn geweest. En het is superfijn om daar bewust van te zijn. Ik heb hier weer van geleerd. Neemt niet weg dat ik wel even gevraagd heb hier thuis dat als iemand mij op vrijdag ineens hoort zeggen dat ik WAT DAN OOK in één weekend ga afmaken opruimen of iets in die trant ze mij a.u.b. willen vastbinden of iets dergelijks.

 

Want dat is duidelijk een hele grote rode vlag voor mij. J

 

Hoe zit dat bij jou?

 

Ben jij je al bewust van jouw minder goede momenten in de maand? Of overvallen deze momenten je juist elke maand weer? Het kan je heel veel stress en frustratie schelen als je deze momenten gaat herkennen en als het ware gaat samenwerken met je cyclus.

 

Hier was de rust gelukkig al snel weer teruggekeerd. Met elkaar de resterende troep even opgeruimd en zo heb ik mijn doel stiekem toch behaald want al mijn kasten zijn opgeruimd en zondag stond toch nog in het teken van relaxen.

 

Liefs Sarah

 

P.S. Wist je dat bij veel vrouwen de dagen rondom de ei-sprong en de dagen voor de menstruatie bijzonder goede momenten zijn om uit balans te raken? Dit zijn de dagen dat er grote hormoonschommelingen zijn en als je daar gevoelig voor bent dan kun je dat zeker voelen. Wil je meer weten hoe je dit voor jezelf weer in balans kunt krijgen, want dat kan zeker, boek dan hier een gratis inzichtsessie dan kunnen we eens kijken wat bij jou je minder goede momenten zijn en hoe je hier verbetering in kunt gaan brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *