angsten overwinnenburn-out moederschapPersoonlijke groeiPMSPostnatale angstPostnatale depressie

De angst om terug te vallen kan je behoorlijk in de weg zitten

#Postnatale depressie (PND)
#Postnatale angst
#PMS
Wat het ook is dat je ervaart, sinds je moeder bent voel je je allesbehalve goed.
Soms wordt een #PND in eerste instantie niet eens herkent, bij mijn eerste kind kreeg ik te horen dat mijn klachten er gewoon bij hoorde. Heel normaal allemaal. 3 jaar later na de geboorte van mijn jongste was het overduidelijk dat het helemaal niet normaal was. En kreeg ik de diagnose #PND Een lichte vorm dat wel. Daar hield ik me ook graag aan vast šŸ™‚ Het viel allemaal nog wel mee voor mij

Bij de meeste vrouwen gaat een
#PND over in maandelijks terugkerende #PMS klachten.
Wat ik ervaarde was dat de klachten die ik in het begin bijna continue aanwezig waren uiteindelijk afnamen op bepaalde dagen in de maand om vervolgens alleen nog terug te komen op de dagen rond mijn ei-sprong en voor mijn menstruatie. Dit gaf me houvast en hoop dat het op een dag weer net als vroeger zou zijn. Zonder de #angsten die me elke keer weer bij de keel grepen.

Maar elke keer dat de #PMS klachten de kop op staken werd ik voor mijn gevoel weer helemaal terug gegooid naar af. Met mijn verstand wist ik dat het van korte duur was maar het #trauma dat deze periode vol #angst had gecreƫerd in mijn lijf zei iets heel anders.
De sporen die deze nare periode achterlaat staan in je geheugen gegrift. Bij het minste signaal gaat je interne alarmsysteem af en ben je bang om weer helemaal terug te vallen. Dat is het venijnige aan het herstel. Je weet weer hoe goed je je kunt voelen en bij elke tegenslag voelt het alsof je weer zoveel stappen terug moet zetten.
Dit is killing voor je zelfvertrouwen en het vertrouwen dat je je ooit weer helemaal goed zult voelen. Je bent dan eigenlijk altijd alert, staat continue aan. Helemaal omdat #PMS klachten kunnen aanhouden tot aan de overgang als je hier niet mee aan de slag gaat.
Ik heb het werk gedaan om lichamelijk terug in balans te komen en de stap gezet om definitief af te rekenen met mijn angst om terug te vallen met een hele mooi methodiek; #Creatrix. Een methodiek die is ontwikkeld alleen voor het vrouwelijk brein en rekening houd met onze hormonale cyclus. En definitief afrekent met de triggers in je lijf die deze angsten aanwakkeren.
De #triggers zijn uit mijn systeem. En dat is wat ik iedere vrouw gun die maar niet los lijkt te komen van deze #angsten.
Dus wil je meer weten neem dan een kijkje op mijn site of plan direct een gratis inzichtsessie in. Ik vertel je er met liefde meer over.

Liefs Sarah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *